Elevii clujeni premiați la Olimpiada Națională de GeografieÎn perioada 15-21 aprilie 2011 a avut loc Olimpiada Națională de Geografie desfășurată în Timișoara, frumosul oraș de pe Bega devenit capitală a geografilor în această perioadă. Competiția a adunat la un loc cei mai buni dintre cei mai buni olimpici la geografie din toate județele țării, iar la final rezultatele și strădania lor și a profesorilor care i-au pregătit au fost cuantificate într-o notă pe masură.Lotul Județului Cluj a fost reprezentat anul acesta de opt elevi, cei care au obținut locurile I sau II la Faza Județeană a aceluiași concurs: Copaciu Alexandra, Stanciu Bogdan, Moldovanu Andrei, Balaș Larisa Georgiana, Bokor Brigitta, Petreanu Iulia, Tăpăstrău Alisa și Petricău Dorotea. Trei dintre aceștia s-au evidențiat în ierarhia finală fiind premiați în cadrul festivității de încheiere a olimpiadei de către membrii comisiei naționale de evaluare, eveniment desfășurat în cadrul Universității de Vest: Moldovanu Andrei( Locul II, clasa aIX-a), Copaciu Alexandra( Mențiune, clasa aVIII-a) și Petreanu Iulia( Mențiune, clasa aXI-a).
Pe lângă probele la care elevii au participat, aceștia au vizitat și descoperit Județul Timiș cu ochii unui geograf, atât în timpul probei practice desfășurate pe teren cât și în cadrul unei excursii în Campia Jimboliei. Câteva din punctele de observație vizate în cadrul probei practice  la care aceștia au participat sunt reprezentate de Cariera de la Șanovița, orasul Făget, Cariera de la Dragsinești, Lacul Surduc, Cariera de la Hitias, Buziaș sau Lugoj. După finalizarea probelor olimpicii clujeni s-au relaxat vizitând centrul Timișoarei, Complexele Comerciale și Universitatea de Vest, dar mai ales au avut ocazia de a relaționa cu elevi din toată țara, tineri ce dețin pasiuni și preocupări comune, alături de care, dupa spusele participanților, au legat și consolidat noi prietenii.
Felicitări olimpicilor clujeni, felicitări dascălilor, părintilor și celor care i-au susținut într-o astfel de competiție în urma căreia experiența dobândită prin prisma participării reprezintă în sine un câstig.


Personal, susțin și voi susține mereu performanța, voi încuraja participările la astfel de experiențe definitive și necesare până la urmă pentru tinerii olimpici, voi susține spiritul competitiv și voi recunoaște mereu adevarata valoare atât a clujenilor, cât și a celorlalți participanți, fie că voi face mai mult sau mai putin cunoscute aceste lucruri. Însă le voi susține, în ciuda apariției unor personaje neintegrate în peisaj ce vor încerca să stopeze aceste lucruri prin caracterul lor, gesturile, vorbele și acțiunile lor, prin faptul că au uitat un lucru important... ca tinerețea e o stare de spirit, așa cum ne spunea ieri prof. M. Ielenicz.


Cu respect,
cea mai fidelă susținătoare a voastră