Castigatorii Geomondis 2011 Etapa Regionala Cluj-Napoca

Revin in Blogosfera geografica postand un nou anunt despte o mana de tineri pasionati, mai mult sau mai putin de geografie, elevi ce astazi au participat la cea de-a doua editie a concursului Geomondis organizat de   membrii EGEA Cluj-Napoca in parteneriat cu Facultatea de Geografie UBB Cluj-Napoca.


Daca anul trecut eram si eu printre participantii ce asteptau cu emotie rezultatele finale, anul acesta pot afirma cu tarie faptul ca, si in calitate de sustinator al echipelor participante emotiile au fost pe masura. Am sperat din nou alaturi de prietenii participanti si, in cele din urma, bucuria a fost pe masura!


Concursul desfasurat si in acest an in doua parti, o proba scrisa si una orala, a nominalizat la sfarsitul zilei cele mai bune echipe participante, 13 la numar in acest an. Spre deosibire de prima editie de anul trecut, in 2011,  pe langa Judetul Bistrita-Nasaud si Cluj s-au mai alaturat baimarenii cu trei echipaje, ceea ce reprezinta un fapt imbucurator pentru organizatorii acestui concurs.



Regulamentul concursului admite faptul ca, primele doua echipe clasate pe cele mai bune pozitii se vor califica la Faza Nationala, organizata in acest an la Timisoara, Universitatea de Vest fiind din nou gazda a unor concursuri cu tematica geografica, precum Olimpiada Nationala de Geografie desfasurata acum cateva saptamani tot in orasul de pe Bega. Asadar, castigatorii Fazei Regionale Cluj-Napoca a Concursului Geomondis 2011 sunt urmatorii:


Locul I, obtinut de elevii Liceului Teologic Baptist "Emanuel" Cluj-Napoca cu cel mai mare punctaj, de 91,14p
si
Locul II ocupat de echipajul Colegiului National "George Cosbuc" Nasaud cu 88.80p.



De asemenea, eleva Tapastrau Alisa din clasa aXII-a, reprezentanta a Liceului "Emanuel" s-a evidentiat in ierarhia finala obtinand punctajul cel mai mare, maximul de 100p, atat la proba teoretica, cat si la cea practica, tot in echipa acesteia ragasindu-se alti doi participanti cu punctajul maxim obtinut la proba practica.


All in all, dupa spusele participantilor, concursul a fost unul reusit, cu subiecte frumoase, usoare pentru o parte din olimpicii nationali participanti si la acest concurs, interactive si "geografice". Asadar, daca elevii sunt multumiti, cei mai importanti piloni pana la urma din cadrul unui concurs, inclin sa bifez si eu faptul ca Geomondisul de anul acestaa fost unul reusit si nu imi ramane decat sa astept editia de anul viitor in care, voi pune si eu umarul la organizare.


Felicitarile mele celor doua echipaje castigatoare, in special prietenilor Clujeni pe care-i asigur din nou de toata sustinerea mea si mai ales bucuria pe care o port intrucat, acum cateva luni, eram si eu unul din elevii ce invata geografie alaturi de ei!


Bravo voua, bravo tuturor echipajelor participante! Anul viitor sa ne vedem in numar cat mai mare, voi, elevii,  in calitate de participanti dornici a castiga atat experienta cat si premii, iar eu... aceeasi fizionomie vesela din peisaj, studenta in sfarsit, cu aceeasi vesnica si nemuritoare pasiune pentru ceea ce inseamna lumea care ne inconjoara.


Drum bun spre Timisoara, castigatorilor!

Comentarii