Pentru ca tineretea e o stare de spirit!

2 Mai - Ziua Internationala a Tineretului
Pentru ca suntem tineri(ce ne pasa?), pentru ca avem sadit in noi un potential imens, pentru ca zambim continuu si avem sperante, pentru ca suntem rebeli si facem tot ce vrem, pentru ca avem tupeu si ne mandrim cu el(si nu, nu e drept sa fim numiti nesimtiti pentru acest lucru), pentru ca ne pasa de viitorul nostru si pentru ca iubim frumosul in lume, avem azi o zi a noastra.


E o zi a celor cu sufletul mereu tanar, cu idei haioase si initiative tineresti, cu dorinta de a porni mereu la drum si de a cuceri noi orizonturi... e o zi in care astazi, geografii adevarati( exista cateva criterii riguroase prin care sunt stabiliti acestia) ce sunt mereu cu sufletul tanar, au astazi o zi a lor... doar pentru ca sunt tineri prin caracter in primul rand, nu doar prin varsta. Asadar, nu imi ramane decat sa imi reamintesc inca o data de clipele frumoase petrecute in compania acelor geografi adevarati ce imprastie bucurie si tinerete celor din jur doar prin felul lor de a fi! Pentru ca tot un mare geograf ce mie-mi place enorm de mult, caruia ii idolatrizez nespus una din cartile ce stau la baza geografiei fizice, spunea clar si cu fermitate, la un microfon ce se auzea foarte bine, faptul ca "tineretea e o stare de spirit" si, pentru ca au spus-o oamenii cu "greutate", noi, tinerii invatacei, ne tinem strans de acest concept.
Asadar, imi permit cu aceasta ocazie sa fac aluzie la cateva intamplari neplacute din trecutul apropiat sau indepartat, sa reamintesc unora faptul ca responsabilitate nu inseamna sa te inchizi in tine si sa ii privezi de libertate pe cei din jur, sfidare nu inseamna sa-ti sustii prietenii, performanta nu inseamna rusine si ceva iesit din comun, distractia nu e un lucru de condamnat, pasiunile reprezinta esenta succesului si rebelismul este pana la urma pata de culoare si icebergul imens dintr-o lume infierbantata dintr-o astenosfera in care totul e mort.
Sa strigi pe strada de bucurie sau in varf de munte de fericire pentru ca ai ajuns mai aproape de nori e acelasi lucru in esenta, pentru ca e bucurie izvorata dintr-un suflet tanar, sa te ridici in picioare si sa-ti aplauzi cunoscutii de pe podium nu reprezinta un lucru ne la locul lui, sa iei trenul spre Timisoara/Iasi/Galati/Craiova etc. nu reprezinta un motiv de amenintare pentru nimeni, sa stai noaptea sa inveti nu este un motiv intemeiat pentru ca altii sa strige la tine spunand ca ei "raspund de viata ta", sa bati o toba africana in timpul unei premieri nu e o crima, sa zambesti mereu nu inseamna sa fii ironic, sa iti spui punctul de vedere nu reprezinta tupeu, sa aduci completari nu inseamna lipsa de respect si sa casti in timpul unei prezentari nu este un indicator clar al dezinteresului. Toate acestea nu inseamna altceva decat un suflet tanar intr-un corp viu, ce-si croieste viata astfel incat sa nu regrete absolut nimic, construindu-si fiecare zi astfel incat la final sa-si spuna-n gand ca... a facut tot ce si-a porpus, in ciuda greutatilor sau a acelora ce au uitat tineretea intr-un aven mult prea adanc.
Asadar, va imbratisez virtual pe toti cei ce va regasiti macar intr-o enumeratie de mai sus, va transmit gandurile mele bune si indemnul sincer de a ramane daca nu mereu, cat se poate de mult, cu sufletul tanar, indiferent de varsta, probleme sau aparente.
Pentru ca noi, tinerii de azi, vom schimba lumea si pentru ca schimbarea e in noi... pentru ca noi putem sa ducem la bun sfarsit orice ne punem in gand, in primul rand pentru ca suntem geografi cu sufletul tanar!


Articolul vine impreuna cu o cantare ce-ti incarca pur si simplu bateriile la sfarsitul unei zile pline:

Comentarii