Am plecat!

Va scriu intr-o forma de zile mare. Azi plec in Apuseni pentru toata vacanta. Dupa note foarte bune la BAC, mult mai bune decat ale acelor elevi ce nu au pasiuni si activitati extrascolare, raman la aceeasi vesnica si veche alegere a facultatii pe care vreau sa o urmez, fara a ma lasa dusa de val de o medie mult prea mare pentru specializarea aleasa de mine.

Va spun pe fuga vacanta frumoasa, cu zile relaxante si odihnitoare, cu multe clipe frumoase in compania celor dragi, cu multe carti frumoase citite, melodii si mai frumoase descoperite si locuri de vis vizitate, despre care sa invatati lucruri minunate, care sa va schimbe perceptia asupra vietii si asupra ceea ce inseamna diversitate.

Pentru absolventii de a12-a, ca mine, va spun doar atat: sa aveti curajul, ambitia si puterea de a alege facultatea la care va doriti sa fiti, sa va alegeti domeniul in care excelati, cu toate ca parintii sau cei din jur nu agreeaza acest lucru, doar pentru ca "nu se castiga bine". Sa ai o vocatie in viata e cu totul si cu totul altceva decat sa ai o meserie, asa ca, va doresc tuturor sa va descoperiti vocatia si sa mergeti inainte cu pasiunile, telurile si nebuniile voastre pe care le aveti acum, in adolescenta.

Profesorilor de geografie care stiu ca imi citesc blogul si carora le multumesc pentru "atentia" deosebita pe care mi-au acordat-o pe parcursul celor 4 ani de liceu, pentru faptul ca vorbeau mereu despre mine si ma aduceau in discutii, fara macar a ma cunoaste personal le spun ca mi-au adus un beneficiu imens. Ii indemn sa continue munca grea cu elevii pentru a-i aduce mai aproape de frumusetea geografiei, asa cum eu am fost atrasa acum 8 ani de un profesor care-si facea meseria cu drag, in ciuda sistemului. Fiti corecti dascali dragi, pregatiti copii pentru olimpiade, cu toate ca statul nu va da bani pentru asta, caci pana la urma meseria voastra e sa invatati elevii carte, iar daca elevul e insetat de cunoastere, aveti datoria morala fata de acesta sa-l invatati atat cat stiti dumneavoastra.

Colegilor le doresc vacanta frumoasa, dirigului cea mai frumoasa vacanta, iar celor ce iubesc natura si muntele, vreme buna!


Sa ne-auzim cu bine cand voi fi studenta!
Va imbratisez cu drag!

Comentarii

  1. Multumesc! Ne vedem in august in Apuseni. Super tabara ce facem noi acolo, vei vedea... caiace, panou de catarat, biciclete, dar nu spun mai multe ca sa descoperiti voi acolo mai multe. Vara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu