De Pasti - Iubiti si lasati-va iubiti!



Intr-o valtoare de urari, mesaje si imagini sugestive ale sfintei Sarbatori Pascale imi exprim si eu gandul bun si crezul ca bucuria Pastilor va va gasi sanatosi, impacati sufleteste si deschisi spre aproapele vostru.

Circumstantele fiecarei zile si contemporaneitatea supusa schimbarilor radicale si rapide au devenit o piatra de incercare in ceea ce inseamna credinta, biserica, identitarte nationala oglindita prin religie, asezare monahala si traditie bisericeasca. In Noaptea Invierii insa, alegem majoritatea dintre noi sa reunim intreaga familie, sa luam lumina si mai apoi sa revenim cu sufletul impacat la casele noastre. Sper ca aceasta raza calda de lumina sa ramana cat mai mult in sufletele voastre, iar apropierea fata de biserica sa persiste intregul an, nu doar o noapte pe an.

Am simtit pe propria-mi piele ca un lucru cladit fara credinta e zadarnic, ca unde nu e credinta, nu e nimic, motiv pentru care, intregesc urarea de Pasti prin a va indemna sa va pastrati macar o farama de credinta, daca nu un munte, pentru a crede ca pentru toate, vom avea ajutor, vom avea o solutie si vom avea pe cineva alaturi.


Cat despre subiectul stiinta vs. credinta pot spune ca am avut bucuria de a intalni oameni ce si-au dedicat toata viata studiului in anumite domenii, ce traiesc pentru a face cercetare si pentru a aduce inovare, dar care  afirma ca viata nu e completa fara credinta. Iar confirmarea ca exista divinitate e poate atunci cand privim rasaritul soarelui, atunci cand descoperim lumea, natura, frumusetea verdelui padurii si linistea pesterilor din subteran fara a mai putea da explicatii sentimentelor marete ce ne cuprind; confirmarea ca exista divinitate e atunci cand privesti cum rasare luna de dupa un munte cronometrand pe ceas si petrecand mai apoi o noapte sub un cer de milioane de stele, punandu-ti mii si mii de intrebari pentru care n-ai raspuns; confirmarea ca exista divinitate e atunci cand te impiedici si cineva te prinde, atunci cand reusesti sa obtii ceea ce-ti doresti si te simti maret prin reusita ta, atunci cand intalnesti oameni de la care ai ce invata, atunci cand descoperi caractere noi, dar mai ales atunci cand te redescoperi pe tine prin tot ceea ce inseamna experienta fiecarei zile... atunci cand vom crede in lucrurile simple si vom darui bucurie in jur prin felul nostru de a fi, vom simti ca intr-adevar exista divinitate. Iar de acolo, puntea spre credinta e gata construita... trebuie doar s-o trecem.



Sa incercati macar sa fiti mai buni, mai toleranti, mai dornici de a face bine si de a ajuta.

Iubiti si lasati-va iubiti!



Cu cele mai sincere si prietenesti ganduri de bine!

Comentarii