Floare de Folk editia aIII-a 2012


Anuntam cu bucurie cea de a treia editie a festivalului de muzica si natura "Floare de Folk".
Evenimentul se va desfasura in weekendul 21-23 septembrie, pe Valea Ariesului, in localitatea Salciua de Jos, Judesul Alba. Este deja a treia editie dupa ce acum doi ani am inceput in Retezat, iar in 2011 tot pe Valea Ariesului, la aceasi locatie.
Pentru ca pe site-ul adeona.ro unde am anuntat oficial festivalul sunt deja toate informatiile necesare precum programul, harta zonei si a cailor de acces, informatii despre cazare si despre organizatori, am sa raspund aici, pe blog, unor intrebari care-au venit din partea participantilor de anii trecuti si a acelora care si-au exprimat dorinta de a fi prezenti la eveniment acest an.





Conceptul festivalului s-a schimbat putin fata de anii precedenti si speram sa placa participantilor.
Pentru ca suntem oameni de munte si pentru ca au fost alaturi de noi la cele doua editii precedente foarte multi iubitori de drumetie, am ales sa facem o seara a montaniarzilor. Asadar, vineri seara va fi o seara de chitara, la focul de tabara, cu povesti de muntomani si cantece pe care cei ce-au ajuns prin refugii si cabane de munte le cunosc de-o viata. Elementele cheie ale acestei prime seri vor fi cartofii copti in jar, slana pe bat prajita cu pita cu ceeapa si multe, multe cantece de munte.




Locatia va fi aceeasi ca anul trecut, respectiv curtea Complexului Adeona Apuseni. Un loc unde Ariesul se aude vuind la vale, iar Masivul Bedeleu ce-si va expune spre noi versantii stancosi va fi parte a spectacolului natural, prin prisma culorilor ce le va capata pe parcursul intregii zile, de la rasarit pana la amurg.

De ajuns la noi e foarte usor. In Salciua(fie ca veniti dinspre Turda, fie ca veniti dinspre Brad), trebuie sa mergeti pana in fata cladirii Primariei(o constructie mare, de culoare galbuie). De acolo veti gasi indicatorul care va va ghida spre locul festivalului, respectiv daca veniti dinspre Turda o veti lua la stanga, iar daca veniti din partea opusa o veti lua la dreapta. Dupa cateva sute de metri veti trece podul peste Aries si chiar pe stanga este curtea complexului unde va fi manifestarea.
Link ajutator pentru cazare: AICI
Link ajutator pentru acces: AICI




Despre cazare e bine de stiut ca au fost afisate pe site-ul Adeona(www.adeona.ro) numerele de telefon de la pensiunile si de la localnicii care ofera cazare in zona. Insa in imediata apropiere a Complexului Adeona Apuseni, locul de desfasurare a festivalului, va exista un spatiu amenajat pentru campare, asa ca vor fi si locuri de cort destule pentru toata lumea.

Ma intreba cineva anul trecut daca se plateste bilet la festival. Raspunsul e acelasi ca si anii trecuti, nu se plateste bilet la festival.




Despre programul de sambata, pentru ca am fost intrebata si despre acest lucru. Fiindca este vorba de un festival de muzica si natura, punem in balanta ambele constante, atat muzica prin prizma recitalurilor care se vor tine cu artistii invitati, cat si partea naturala, prin prisma locatiei alese, dar si a drumetiilor care se vor face sambata. Asadar, se va stabili o ora de plecare si vom alege sa facem cu doritorii un traseu la unul din obiectivele naturale. Ori o cascada, ori o pestera, ori o pestera si o cascada.
S-ar putea sa fie si caiacele date spre inchiriere.




Tot sambata va fi si sectiunea de "open stage". Ce inseamna asta? Adica, cine vrea si speram noi si cine mai are putin talent, poate veni pe scena, in fata publicului si poate canta 1-2 piese, cu sau fara chitara. E un moment frumos, mai ales ca majoritatea curajosilor sunt tineri iubitori de folk.

Mancarea, caci iar am fost intrebata despre mancare. Se va putea manca si acolo, la festival. Gratarul va fi mereu incins, asa ca se vor putea cumpara preparate facute la gril.





Filmari de la editiile anterioare gasiti pe canalul YouTube Adeona: AICI
Imagini de anul trecut gasiti pe Facebookul Adeona, la cele patru albume cu poze de la eveniment: AICI
Imagini de acum doi ani gasiti intr-un articol mai vechi de pe ArtGeo Life: AICI

Restul detaliilor si informatiilor le gasiti pe www.adeona.ro



Ne vedem la festival! Va astept cu bucurie!


Comentarii