Fii curios! Fii indraznet! Vino sa ne cunosti!

De cativa ani aleg sa impletesc activitatea din timpul facultatii cu activitatile din timpul taberelor si excursilor organizate de Asociatia de Turism pentru Tineret ADEONA( www.adeona.ro). Am ales sa fac acest lucru din mai multe motive: fie pentru ca imi place muntele, fie pentru ca sunt geograf si o vara intreaga petrecuta in natura este practica suprema in a intelege candoarea naturii, fie pentru ca am ocazia sa interactionez cu sute de oameni in doar doua luni, fie pentru a ma distra( da, da, pe langa munca mai e si putina distractie) si, poate, fiindca pun umarul la o idee materializata in 2006 si a carei poveste este dusa mai departe de oameni frumosi, pasionati de ceea ce fac, profesionisti si increzatori intr-o afacere de succes si in Romania.



Ce inseamna pentru un tanar entuziast implicarea intr-un astfel de proiect? In primul rand responsabilitate... restul e imaginatie, zambete, idei pentru distractie si socializare. Evident, toate se invata pe parcurs, fiindca nimeni nu le stie pe toate si nici noi nu am fost fara emotii atunci cand trebuia sa ridicam distractia la cote maxime in cadrul taberelor. Insa zilele treceau la munte, iar noi incepeam sa ne simtim bine intre elevi, devenind, astfel, zona noastra de confort.



Beneficii? Ei bine... in loc sa mergi in America sa speli toalete( cu tot respectul si admiratia pentru prietenii si cunoscutii mei care vor face acest lucru in aceasta vara...) poti sta in Romania tuturor posibilitatilor, poti fii la munte o vara intreaga si te poti bucura de un program interactiv din care poti invata multe lucruri ce le poti aplica mai apoi in viata de zi cu zi. De exemplu... cum sa iti sarbatoresti ziua de nastere in fiecare saptamana, timp de o vara intreaga! Iar daca te intrebi daca exista si beneficii financiare, ei bine... intershipul de vara este platit!



De-a lungul timpului m-au intrebat multi cunoscuti, tineri sau persoane cu o mai multa experienta in viata, daca nu avem nevoie de ajutor vara, daca nu ne marim echipa, daca nu avem nevoie de forte proaspete. Ei bine, ADEONA creste de la an la an, iar noi, responsabilii de program si activitati, monitori cum ni se spune, devenim din ce in ce mai multi. Nu trebuie sa va lasati intimidati de faptul ca nu aveti experienta. Nici nu cautam asa ceva fiindca CVul unui tanar absolvent sau inca student abunda drastic de zeci de proiecte si concursuri din care, oricum, multe abilitati nu a adunat. Si stiu prea bine despre ce vorbesc fiindca voluntariatul in romania e inca la o forma incipienta, iar practica profesionala, din pacate, in putine locuri se mai face asa cum trebuie sa fie facuta.

Drumetie in Retezat intre colegii de la ADEONA

Catarat in Cheile Turzii alaturi de colegii de la ADEONA

Drumetie in Muntii Padurea Craiului alaturi de colegii de la ADEONA

Fiindca am ales sa scriu acest anunt, informal si fara a urmari standardele si tipsurile pentru a atrage cat mai multi oameni... fiindca geografii oricum sunt mai altfel, sustin si indrum orice tanar(mai mult sau mai putin tanar) geograf sa fie curajos, sa fie indraznet si sa vina miercuri, 4 iunie 2014, la Facultatea de Geografie, de la ora 16:00, in sala 46 pentru a afla mai multe despre povestea noastra, pentru a pune intrebari si, poate, pentru a creste mai departe alaturi de ADEONA.

Pentru cei care au Facebook, va invit sa urmariti evenimentul lansat si pe net:
https://www.facebook.com/events/1617589358465641/?ref=ts&fref=ts

sau sa ne urmariti pe pagina noastra de Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Asociatia-de-Turism-pentru-Tineret-ADEONA/111801818844755?fref=ts

Mi-ar face placere sa ne vedem miercuri si... nu doar miercuri, ci toata vara!

Sa fiti curiosi si indrazneti dragi geografi si oameni de munte in tot ce faceti!

De sezon... ca la o saptamana dupa absolvire, cu toca la munte :)

Comentarii