Aventura de weekend - Via Ferrata Sky Fly




Acum cateva weekenduri, pe 19 septembrie, am ales sa facem o tura fie la catarat, fie de Via Ferrata in Cheile Turzi. In acel weekend, 19-20 septembrie avea loc si Memorialul Misi Szalma, o intalnire a alpinistilor de pretutindeni care, in acest an, din cate am vazut, a strans la un loc o mana de oameni care se incranceneaza sa duca mai departe traditia celui mai vechi memorial de acest gen din tara. Noi, insa, aveam in gand sa facem doar o iesire in natura si, daca tot credeam ca se va catara in chei si in acest weekend, am pus echipamentul cu noi(cine-l avea :D) si am pornit spre chei. A nu se intelege ca eu practic escalada... doar ma lipesc de cei ce cunosc tainele acestui sport si, daca sunt ocazii, incerc si eu.
Vremea nu a tinut cu noi, iar picurii de ploaie veniti pe nepregatite ne-au determinat sa reconfiguram planurile si, astfel, am parcurs din nou, insa de fiecare data cu placere, ruta de Via Ferrata din Cheile Turzii montata de Sky Fly.
Poze nu am facut multe fiindca a inceput ploaia si pentru ca ne-am gandit ca o filmare ar fi mai reprezentativa pentru tura noastra pe Via Ferrata, am inlocuit aparatul meu foto cu micuta camera GoPro. Fiindca am ocazia, mai spun inca o data ca imi vand aparatul foto fiindca mi se pare prea greu si prea mare pentru a-l mai cara in turele montane. Asadar, Nikon D3000 cu acumulatori, filtre, geanta foto si in stare buna este de vanzare la pret aproape de nimic + reducere pentru muntomani. Cat despre filmare, aici e nebunia noastra de weekend, fiindca ne place sa ne relaxam prin miscare si iesiri in natura:
https://vimeo.com/106781996

Daca vreodata va hotarati sa iesiti din rutina sau sa faceti o activitate mai deosebita intr-un peisaj splendid, va recomand cu incredere sa alegeti sa parcurgeti Via Ferrata din chei. Pentru asta va pot ajuta baietii de la Sky Fly alaturi de care veti regasi o alta latura a Cheilor Turzii decat cea binecunoscuta de catre majoritatea drumetilor; skyfly.ro pentru mai multe informatii.






Daca va intrebati care va fi urmatoarea nebunie in chei... pot spune ca un zbor in tandem cu parapanta deasupra stancariei Culmii Petrestilor, cea in care paraul Hasdate strapunge calcarele jurasice formand Cheile Turzii, este de mult pe lista de activitati si doar timpul si momentul oportun ma despart de o asa experienta unica. Pana atunci weekend de weekend gasim cate o activitate in natura si, cat permite vremea, plecam departe de Cluj si de activitatile din oras.

Cu rucsacul gata de plecare va salut in graba cu ganduri bune si urari de vreme si mai buna!
Weekend cu soare, oriunde in natura!

Comentarii

Trimiteți un comentariu