Puţin din gustul ONG'ului !

In fine.....hai sa trec la adevaratul ONG...si trebuie sa stii ca...saptamana asta petrecuta aici la Satu Mare, dar si cea de acum un an de la Buzau a fost o experienta unica care nu poate fi cumparata cu nici o alta excursie, tabara sau vacanta!cele mai faine vacante au fost cele petrecute la ONG(exceptand vacanta de vara de anul asta care a fost...the best! )...imi placea ca...noi veneam acasa, rupti de oboseala, iar prietenii nostri de la cluj mergeau linistiti la scoala dupa o vacanta linistita...cu somn pana pe la 1-2 in mijlocul zilei( cred ca noi pe la 2 in mijlocul zilei eram in plin extaz inaintea probei teoretice mai ales...stiti voi cat de nerabdatori am fost sa intram in salile de concurs ...doar asta era scopul ONG-ului...pentru unii!) dupa tot ce a reprezentat ONG-ul si dupa tot ce am vazut, facut si invatat acolo trebuie sa iti spun ca... mai vreau!!! Ce mai vreau???pai...mai vreau sa fac maraton de ore nedormite, sa le fac mizerie la baieti in camera si sa ii trezesc ca la armata,mai vreau sa mananc iaurt de ala bun cum era doar la noi la cantina si pastele alea cu sosul de ciuperci....aaa...mai vreau si sos alb si acru direct in ochi, mai vreau bataie cu Anda( ati vazut...buturuga mica rastoarna carul mare), mai vreau sa intreb daca a sunat D-na Potra si sa rad tot timpul cand suna(apropo...a mai sunat??? ), mai vreau sa il tachinez pe Alex mic cu intrebarea...”ce mai face doamna Deczi?”. Gata cu...”mai vreau” acum apas butonul...”mi dor” (nu uita, ardealul isi pune amprenta)- Mi dor de camera galbena cu 8 paturi, plina de postere si inscriptii dintr-o limba necunoscuta de noi, mi dor de super bagajul meu care statea intre mine si anda mereu...si pe care incercam sa nu il murdaresc cu nimic. mi dor de sutele de poze(1751) facute la 3 noaptea si nu in ultimul rand...mi dor sa o trezesc pe asta mica noaptea ca sa imi fac poze cu ea!!!(apropo, a sunat dna Potra? )

“asa si?”...”ziceai ca”...”asa si?”...”ziceai ca?” ziceai ca ce??? Acum, cand scriu m-as intoarce in timp...la naiba!!!a fost fain jur! Cred ca aceea a fost cea mai scurta noapte de la ONG si poate in acelasi timp...cea mai grea. Dar a fost atata de fain!!! Paturi ude, miros greu a dry spirt...geamul deschis si un super curent la capul meu, recipientul unde se arunca deseurile si anda langa mine, cartile imprumutate de la profi ascunse bine pentru a nu fi deteriorate, telefonul si aparatul ascunse si ele, mizerie ca in cocina de porci la mine in pat, coji de seminte pe jos, bluza roz leoarca......mai vreau! Incepe sa imi fie dor chiar de telefoanele doamnei potra si de...soneria telefonului care suna dupa doar doua ore jumate de dormit sau de...telefoanele enervante ale lui Beny de la 6:30 dimineata...waw....parca as fi fost la armata! Daca ma gandesc mai bine...am facut armata din unii!!!...saracele colege de camera straine...oare ce vor crede despre noi??? Vor spune ca suntem...ne...educate! “asa si???”

Ioi in timp ce scriu imi tot amintesc o gramada de peripetii cum le numea Creanga...atunci noaptea, cand era prea bine daca nu faceam eu ceva...cum am pornit noi voiniceste spre baieti si...pe drum ne-am intalnit cu bestia de tanti roscata, dar gratie talentului meu si carismei mele de invidiat, am tratat cu tanti si ne-a lasat sa mergem sus!!! Va dati seama...cum am spus cuvintele magice...”noi suntem din camera 4, de la cluj” i-au si tremurat genunchii. Mai trebuia doar sa ma prezint sa spun...Piti...si cred ca ne si dadea cheia intarnatului!!! Si mai departe...la baieti in camera. Pe bune ca imi vine sa rad! Imi amintesc cum dormeati toti ma...ca niste... tineri tovarasi care au venit la ONG pentru...premiu ( bine nu se pune ca voi chiar l-ati luat!:)) ) ce fete aveati cand v-am trezit!!! Aveati ochii ca aia din rasa mongoloida! Ce sa mai zic de saracul porumbel...poate in noaptea aia a avut un soc puternic de la blitul aparatului si de acolo depresia care a cauzat tragicul sfarsit...si totusi cred ca lipsa hranei si singuratatea din timpul excursiei au generat incidentul...apropo unde naiba l-ati aruncat???sper ca supa de “pui” din urmatoarea zi...era chiar de pui de gaina...nu de...pui de porumbel!!!

In fine...mi-am amintit acum ca, dupa noaptea asta crunta de...(avea cargo un vers, dar nu il spun...ca...ne dam de gol...si se stie ca...lotul de la cluj a fost cel mai disciplinat!!!) deci dupa noaptea crunta doamna de la internat stia ca eu sunt din camera 4!!! Pentru a nu stiu cata oara,iar eram reprezentantul judetului. De ce pentru a nu stiu cata oara??? Pai pentru ca...50% din tinerii(ca sa nu le spun elevi sau adolescenti) din internat ma felicitau PE MINE pentru succesul baietilor!!! Daca mai stateam cateva zile, nu era exclusa ipoteza ca eu sa primesc un buchet mare de flori pentru reusita voastra! Dar ce mai conteaza...tot eu am urlat cel mai tare la festivitate...si...recunoasteti ca v-a fost rusine cu mine atunci!!! Oricum si mie mi-a fost rusine cu voi pentru ca ...nu ati stiut din prima care e...cea mai buna vopsea pentru Paste(nu pot sa scriu adevaratul cuvant...va respect prea mult ONG-isti...)...sau...unde se localizeaza ...snitelul!!!( daca acum, in acest moment si chiar in aceasta clipa ireversibila stie cineva despre ce vorbesc...”asa si?”...imi cer scuze solemn si promit ca la anu’...o sa pregatesc bancuri si mai porcoase). Apropoooo...a sunat dna potra???daca nu...sigur a sunat profa ta Anda, presimt eu ca...vrea sa te sune exact in acest moment!!!


Eu tot scriu aici de cateva ore...si tin sa te anunt ca e 2:30 dimineata...dar nu e nici o problema ONG-ul a fost cum spuneam...o experienta...deci am o experienta vasta in ceea ce priveste maratonul de ore nedormite! Si legat de maratonul de ore nedormite, trebuie amintit ca, in secolul XXI, intr-un internat din Satu Mare, cu nume maghiar si greu de pronuntat pentru noi, am fost nevoita sa invat la lumina lanternei de speolog si a brichetei de slaba calitate, cu luminita albastru-tipator, gen farurile de la masinutele chinezesti cumparate din piata...da’ voi va ganditi ca acum o sa am ochii rosi precum ii avea asta mica cand o trezeam din somn??(P.S. nu isi mai amintea nimic urmatoarea zi)


Apropo Anda erai cea mai draguta fiinta a acestei lumi atunci cand urlai in plina noapte pentru ca...nici eu nu mai stiu...de ce urlai tu??? Aaaaaa pentru ca te trezeam si iti ziceam ca a venit “domnul care e o mare stea” si te-a vazut dormind? Sau pentru ca ti-am udat hainele si patul de 2-3 ori in 5 minute? ( sincer chiar fara sa vreau! ) dar acum ma gandesc ca toate acele izbucniri vor fi iertate pentru ca intr-o dimineata tu m-ai salvat de la o gafa jenanta...multumesc ca mi-ai zis sa spal cana...ca de nu...picam de fraiere si fete rele!!! (si acum parca te aud cum spui un NU! Simplu si hotarat, dar plin de inteles) asa si???ziceai ca... Tot eu am fost reprezentantul Clujului...eu v-am facut rost de tabelul cu rezultatele si tot eu am fost prima care v-a spus ce note ati luat( acum putine pile nu strica niciodata si Anda, tu stii asta!!!)

Acum ascult melodia mea!!!!!!melodia ong-ului care...e foarte trista pentru actiunile nocturne din camera 4, dar e bine...imi voi aminti de noptile lungi in care m-ati lasat singura, doar cu lanterna aprinsa si cu harta in fata( va vad eu la anu’ cand o sa fiti a10-a ce geografie bagati).si...in noptile acelea pline de singurarate in care ma gandeam si...imi doream oarecum un cutremur ca sa nu mai dau teoretica, doar melodia mea( Anda, e meritul tau aici) imi ridica moralul extraordinar de mult...chitara aia atat de lenta si vocea care parca adormea un copil a lui Michael Andrews sau Gary Jules( nu stiu exact care dintre ei era...dar stie Anda, ea stie tot) ma ajutau foarte mult...mai exact...ma faceau sa imi fie si mai tare somn, cu toate ca energizantul era mereu langa mine si, in loc sa imi stric ochii(de parca era prima noapte din viata mea stand cu harta in fata ), ma puneam sa ma culc cam...10800 de min

La naiba...iar e ora 3 (asta e alta zi in care scriu despre voi...deci....la urmatoarea intalnire- astept cate o bere din partea fiecaruia si Anda, tu poti sa vi tot cu Dry Spirt) Deci, in concluzie, asadar cu durere imensa in suflet si o bucurie mare pentru voi...trebuie sa va marturisesc ca...termin in sfarsit cu articolul asta!!! Voi stiti ca as putea sa povestesc despre noi la nesfarsit, dar pentru ca maine ma duc special la scoala numai pentru geografie (ce fraiera, asai???...dar cred ca ti se pare) trebuie sa ma opresc aici...pffff oare a sunat dna potra?

Simt nevoia de un final maret si, cum am spus si anul trecut dupa ONG Buzau 2008 (pentru tine muc am scris de bz)...si alta data o sa o facem si mai si mai lata!!!

Nu puteam sa inchei fara sa amintesc de prietenii din toata taraaaaaaaa!!! va salut ardeleneste pe toti, in special pe..."nefraierii" de la proba practica care ati venit la poze!:)) la anu'...vom da pe spate si mai multe sticle verzi, dar fara sa imi pierd eu caietu'...ne vom facem si mai multe pozeeee in tot felul de locuri ciudate si...la naiba! nu mai scriu nimic ca mi se face super dor si...pana la anu' o sa trebuiasca sa suferim fara ONG! :)) ar lua o vesnicie sa scriu despre fiecare dintre voi...asa ca...vorbim in particular!!!:))

Multumesc muuult muuult pentru saptamana minunata....10-16 aprilie!!!


“A-ti admite limitele inseamna a fi deja capabil sa le depasesti!”


Comentarii

  1. hey salut>:D<....am dat peste blogul tau pe blogul ala despre ONG al lui costy din jud SV....me=miruna-prahova-a zecea,participanta la ONG Buzau si Satu Mare....am o idee pt ONG 2010 si pt ca ea sa iasa am nevoie de acordul cat mai multor persoane:D...intra pe olimpiade.ro,da la forum->geografie->nume de cod:ong si spune daca esti de acord sau nu:D....multumesc anticipat>:D<....daca vrei da si add id'ul e scris la articolul asta de pe forum:D....take care>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. ţi-am dat add - ne auzim pe mess :)
    ştiam de articolul tău. l-am primit pe mess de la alţi ONG-işti ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna. Si eu am fost la Deva, Baia Mare si Buzau. :D , John - PH

    RăspundețiȘtergere
  4. Saluut! Ma bucur sa descopar ca in spatele unui blog foarte frumos despre geografie(ca al tau) sta un veteran al ONGurilor!
    Poate ca pe la Buzau ne-am vazut asa, pe fuga...eram copila neinitiata pe atunci(a9-a), totusi nu e tarziu niciodata sa revii intr-o vizita la Timisoara, unde se va tine anul acesta mare intalnire.
    Numai bine, John!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu