Excursia Olimpicilor 2009 - pe meleaguri străine

După muncă sau…după olimpiadă şi răsplata!
Au fost trei zile de vis în Austria, ţara muzicii şi a sporturilor de iarna ! Au fost trei zile în care am arătat că suntem lideri la distracţie !


Prima oprire a fost la Graz - fosta Capitală Culturală Europeană în 2003. Oraşul inimilor ne-a fascinat pe toţi! Centrul vechi, clădirile impozante, străduţele înguste sau pur şi simplu panorama asupra oraşului ne-au încântat privirile. Am urcat evident pe dealul Schlossberg, unde se găseşte simbolul oraşului: Turnul Ceas. De acolo, de sus, vedeam şi marele balon albastru în forma de inima: Kunsthaus Graz sau, cum este numit de către localnici, „extraterestrul prietenos”.


Peste alte câteva ore eram deja la Klagenfurt. Vizitam Muzeul Minimundus, o reproducere în miniatură a celor mai importante monumente din lume. Ceasul Astronomic din Praga, Vaticanul, Taj Mahalul, Turnul Eiffel, Statuia Libertăţii, Arcul de Triumf şi multe alte simboluri arhitecturale ne-au împins să spunem că „am văzut întreaga lume!” . A fost precum o expediţie de câteva ore prin Asia, Europa, America sau chiar Australia. Pozele au fost evident nelipsite!


Pentru că eram în ţara munţilor, a Alpilor şi a crestelor înalte am pornit spre Valea Gailtal. Facem popas la cel mai mare şi cel mai cald lac alpin din Europa: Worthersee, dupa care pătrundem tot mai mult printre crestele albicioase ale Alpilor. Admirăm spectacolul naturii... panorama muntoasă parcă ne vrăjeşte pe toţi.

Timpul nu îmi permite din nou să scriu mai multe, dar într-o viitoare postare voi reveni cu mai multe poze din sudul Austriei.
După cum ai observat(sper că ai observat) toate articolele de până acum descriau peisaje din Romania, încercând astfel să scot în evidenţă frumuseţea patriei mamă. :) E prima postare din ţări străine, dar s-ar putea să mai apară în viitorul apropiat şi ceva gânduri, impresii şi informaţii despre alte oraşe sau ţări europene care m-au impresionat într-un mod plăcut.


P.S. mâine iarăşi voi pleca la munteee!(după cum spunea cântecul)...mi-a fost dor de Parâng acum 3 saptămâni şi uite că acolo mă şi duc deja!

Comentarii