Let's Do It, Romania!


Apar în sfârşit şi pe acest blog cu un articol, nu despre ceva drumeţie ci despre o nouă campanie naţională care sper să devină realizabilă şi dusă la bun sfârşit. Cum? Numai cu ajutorul vostru, al voluntarilor.
E o campanie care preia modelul Estoniei, prima ţară(deocamdată singura) care a reuşit să cureţe mica lor patrie în doar o singura zi! Toate acestea datorită celor peste 50 000 de voluntari, sprijinului Media,al ONG-urilor şi al persoanelor publice. S-au implicat în voluntariat 4% din populaţia de 1,3 mil. loc. Tot ceea ce au realizat într-o singură zi, guvernul ar fi curăţat în 3 ani, cheltuind 22 500 000 mil. Euro, dar acest proiect ecologic(cel mai mare din perioada modernă) a costat numai jumătate de milion de Euro şi pe deasupra s-au strâns şi 10 000 de tone de gunoi.
Se încearcă realizarea proiectului şi la noi în ţară, aşa că...se caută voluntari!!!
Pentru realizarea "curăţeniei generale" este nevoie de implicarea persoanelor calificate în diferite domenii. Etapele proiectului sunt următoarele:

1. Formarea echipei de proiect, cu sub-echipe pe diferite domenii.

2. Stabilirea priorităţilor, generale şi pe fiecare echipa.

3. Recrutarea voluntarilor pentru a realiza harta deşeurilor, dupa ce programul de realizare a hărţii este finalizat.

4. Primirea informaţiilor despre fiecare punct în care există gropi ilegale cu deşeuri (de la dimensiuni mici, până la dimensiuni mari). Estimativ, cam 59.000 de astfel de situri sunt asteptate să fie identificate, într-o perioadă de minim 5 luni.

5. Organizarea hărţii, prin atribuirea unui număr de ordine pentru gropile de deşeuri din fiecare judeţ.

6. Organizarea campaniei de comunicare, care va implica agenţii de publicitate şi PR, personalităţi publice care vor deveni ambasadorii proiectului, trusturi media pentru promovare.

7. Înscrierea voluntarilor pentru a participa în ziua de curatenie, odată începută campania de comunicare.

8. Curăţarea întregii ţări într-o singură zi.

Filmuleţul estonilor ne demonstrează că se poate!
Pentru mult mai multe detalii accesează site-ul principal al campaniei:
www.letsdoitromania.ro

Comentarii