De ce iubesc Retezatul - partea aII-a

Continui seria celor trei postari cu imagini din Parcul National Retezat, pe ordinea de zi fiind partea aII-a, respectiv imagini din drumetiile spre caldarea Lacului Gales, unul din cele mai sclipitoare si reprezentative lacuri glaciare de la noi din tara. Un loc drag mie, unde am avut bucuria de a vedea reactia a zeci de copii atunci cand sunt la prima lor intalnire cu un lac glaciar, atunci cand acestia simt racoarea apei de munte si atunci cand, bucurosi, incearca sa fure din frumusetea peisajului alpin prin zeci de poze si instantanee cu grija preluate. Acelasi lucru incercam sa il fac si eu, de fiecare data cand ajungeam la "ochiul albastru" al Retezatului, Lacul Gales.

Mai multe articole si descrieri despre traseul Cabana Lolaia - Valea Galesului - Lacul Gales gasiti in posturile mai vechi tot aici sau aici, pe ARTGeo Life.Imaginile prezentate fac parte din colectia povestii de vara a anului 2012 petrecuta in Muntii Retezat.

Prima parte a seriei "De ce iubesc Retezatul", respectiv imagini din drumetiile spre Curmatura Bucurei, le gasiti aici.Vreme buna, in suflet si pe munte!

Comentarii