2014 in Pasul Valcan - indrazneste mai mult





Revelionul si cele cateva zile inainte si dupa eveniment l-am petrecut in Muntii Valcan, la Cabana Pasul Valcan. Vremea data parca peste cap si zapada putina au modificat putin perceptia mea pentru un revelion petrecut la 1300m, insa putina zapada si cele cateva trasee din apropierea cabanei m-au facut sa simt, intr-un final, ca am petrecut inceputul de an la inaltime.

De 1 Ianuarie am pornit intr-o plimbare scurta, lejera, dar placuta spre Pasul Valcan, cel ce face trecerea dintre Depresiunea Petrosani si cea a Gorjului. In timp ce urcam aveam in dreapta noastra Varful Straja(1868m) de aparea si disparea prin plafonul de ceata, iar in stanga Culmea Dambului.
Pasul Valcan, cunoscut si pentru istoria locului inca din perioada romana si pana dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial, este situat la aproximativ 1600m. Privind la sud, in imensa depresiune de dupa Meridionali, pe vreme buna putem vedea departe in zare pana spre Campia Romana. Acum insa marea alpina si intinsul de ceata ne-au oferit un spectacol mirific. Curenti de aer ce urcau cu repeziciune de partea cealalta a muntelui aduceau cu ei nori de ceata si particule in suspensie ce reduceau drastic vizibilitatea. Dupa un timp din nou se lumina si aveam in fata panorama tinutului subalpin.









Fiindca era prima zi din an si mi-am permis sa-mi fac pe plac, am savurat la inaltime o "otrava neagra" asa cum o numea un prieten drag din capitala, nu de alta, dar in 2014 voi merge pe principiul "dare for more".

La intoarcere lumina apusului a colorat cerul, ceata, stralucirea zapezii si astfel am avut parte de un apus frumos la inceput de an.












Pentru a nu ma intinde cu vorba va invit sa vizionati filmuletul incropit din cele cateva poze pe care-am reusit sa le fac si o mana de filmari(a caror rezolutie lasa de dorit pana trec la alte tehnologii):

http://www.youtube.com/watch?v=K7dEwVN5kXA&feature=youtu.be

Asadar, va doresc sa indrazniti mai mult in 2014, dupa principiul "2014", dare for more!




Cu bine!

Comentarii